Kronika przedszkola

rok szkolny 2019/2020

wrzesień

Przedszkolak bezpieczny na drodze

W ramach realizacji programu "Bezpieczny przedszkolak" dzieci z grupy IV podczas zajęć dydaktycznych uczestniczyły w spotkaniu z policjantem - panem Łukaszem. Pan policjant sprawdził i utrwalił wiedzę dzieci na temat bezpieczeństwa ruchu drogowego. Przedszkolaki wykazały się dużą wiedzą, dlatego tez otrzymały pamiątkowe stempelki oraz odblaski. Dziękujemy panu Łukaszowi za spotkanie.

Spacerkiem po parku

Rozpoczynający się rok szkolny 2019/2020 grupa V zainicjowała spacerem do pobliskiego Parku Branickich. Dzieci w promieniach wrześniowego słońca podziwiały uroki "Wersalu Podlasia", bramę Gryfa, fontanny, Pawilon pod Orłem oraz ogród francuski mający kształt regularnego czworoboku. Przedszkolaki uwielbiają swoje miasto i chętnie oglądają historyczne obiekty Białegostoku.

Śniadanko

Tydzień nowych przygód za nami. Nasze dzieci dzielnie poradziły sobie z nową sytuacja, nowymi paniami i miejscem. Dziś wszyscy usiedli do stołu i smacznie zjedli przedszkolne śniadanie.

Pierwszy dzień w przedszkolu

Pierwszy dzień w przedszkolu był pełen różnych emocji dla nas wszystkich. Bawiliśmy się, poznaliśmy szafki w szatni oraz nasze podwórko. Całe szczęście wszystkie dzieci były uśmiechnięte i zadowolone z nowych przygód. Oby tak dalej!