Kim jest architekt?

Przedszkolaki z grupy III odwiedziła pani Kasia - mama Hani, by opowiedzieć dzieciom o swojej pracy. Pracy architekta. Podczas spotkania dzieci poznały etapy powstawania projektów oraz budowy bloków, domów czy wielkich wieżowców. Mamie Hani w przybliżeniu zawodu architekta pomogły ciekawe ilustracje a także same dzieci, z których pomocą powstał piękny domek z kartonu. Każde dziecko dostało zadanie do wykonania i mogło uczestniczyć w kolejnych etapach budowy domu. Dzieci ubrane w kaski mierzyły wysokość i szerokość domu, przyklejały dach, komin i okna. Na zakończenie pracy pani Kasia wycięła drzwi do domu, który w prezencie sprezentowała lalkom. Spotkanie i wspólne budowanie domu bardzo dzieciom się spodobało. Dzieci z przyjemnością pokolorowały szablony domków, które dostały na zakończenie spotkania.
      Serdecznie zapraszamy chętnych rodziców na zajęcia by przybliżyć przedszkolakom swój zawód i codzienną pracę a mamie Hani dziękujemy za ciekawe spotkanie.