Mistrz szachowy

Coraz większą popularnością cieszą się w naszym przedszkolu szachy. Dzięki projektowi unijnemu " Kraina nauki - kraina uśmiechu. Wsparcie edukacyjne dzieci i nauczycieli Przedszkola Samorządowego nr 25 Kraina Uśmiechu w Białymstoku" szachy weszły na stałe do programu nauczania w najstarszych grupach.  Liczba dzieci grających w szachy stale się powiększa, gdyż  uczą się one od siebie. Na początku dzieci nie rozumieją celu gry i jako główny cel stawiają sobie zbicie jak najwięcej figur. Z czasem rozumieją reguły gry i cieszą się z samej możliwości grania. Niekwestionowanym mistrzem szachowym jest Jan Busiński, który ostatnio zdobył II miejsce w XI Mistrzostwach Miasta do lat 7 w szachach szybkich oraz II miejsce w XIII Mistrzostwach Województwa Podlaskiego do lat 7 w szachach szybkich.
                                                                                  Gratulujemy i czekamy na kolejnych mistrzów!